Sinds 1992

Wij doen meer!

Natuurlijk staan padel en tennisles op nummer 1. Maar als padel en Tennisschool de Kloek doen wij nog veel meer!

Activiteiten en Straattennis

Activiteiten bij de vereniging worden door Tennisschool de Kloek ondersteund. Dit gebeurt d.m.v. clinics en demonstraties.

Straattennis is succesvol bij meedere clubs. Straten met tennissers en niet-tennissers spelen tegen elkaar, wij ondersteunen dit met de juiste materialen en ook helpen we in de organisatie van straattennis d.m.v. planning en het geven van clinics.,

 

SchoolTennis

De eerste kennismaking voor de groepen 3 en 4 vindt plaats op school tijdens de gymles in februari en maart. Daarna worden de kids voor open dagen bij de Tennisverenigingen uitgenodigd. deze houden wij in maart en april, ook vriendjes/vriendinnetjes en anderen mogen mee. In mei spelen de scholen onderling nog een schoolbattle.

BSO Tennis

Sinds 2015 hebben wij contact gelegd met diverse BSO’s. In Wognum, Alkmaar, Hoorn, Wormer, Beemster, Obdam en Bergen hebben we inmiddels tennis tijdens naschoolse opvang en gaan er grote groepen in alle leeftijden naar de baan. Zij tennissen 8 tot 10 weken en we sluiten het af met een toernooi, waarbij ze een uitnodiging krijgen voor de tennisles. Er was zelfs een succesvolle vermelding in Centre Court.

Wij werken samen, met Skoa, Forte, Small steps en Groene…

Samenwerking Gemeentes

Bij alle verenigingen wordt er samengewerkt met de gemeente. Sport en bewegen is gezond en hier wordt door de Tennisschool en gemeentes het belang van ingezien. D.m.v. Spurd, sportstimulering, jeugdsportpas en sportactiviteiten worden de kinderen van diverse gemeentes in contact gebracht met Tennis

Alles in één

Bij diverse verenigingen hanteren wij ons alles in één (all-in-1) concept. Het idee is dat kinderen voor een vast maandtarief het hele jaar door lessen volgen en deelnemen aan de activiteiten, onderlinge wedstrijden en toernooien van de vereniging en tennisschool, clubkampioenschappen en world tour (rood, oranje en groen). Zo enthousiasmeer je de kids en is het kostenplaatje mooi verdeeld.

Wij hebben dit concept bedacht en voor het eerst uitgeprobeerd bij TV Elckerlyc. De KNLTB was zo enthousiast dat het eerst leidde tot een publicatie in Centre Court en vervolgens een landelijke uitrol.

Het concept is dankzij onze ervaring inmiddels aangepast en per vereniging maken wij tegenwoordig een programma op maat.

Doe eens iets anders

Funmasters

De Funmasters voor de leeftijdscategorie 13 t/m 17 jaar is een succesformule die we bij meedere clubs hebben geïntroduceerd. De jongeren spelen op vrijdag namiddag en avond een aantal enkel en dubbelwedstrijden en er zijn diverse leuke activiteiten als Bubble Ball, Muziek/disco en een playstation. Na de wedstrijden is er eten en drinken en een gezellige quiz..

Vriendjes en vriendinnetjes

In de maand april mogen alle kids een vriend of vriendin meenemen. Hoe leuk is het als je je maatje kunt laten zien hoe leuk tennis is. Samen oefenen, uitleggen welke slagen je allemaal moet doen en al meteen een rally spelen. Kinderen maken elkaar enthousiast en hebben samen natuurlijk het meeste plezier.